خطر بالای سیگار کشیدن. متخصص تغذیه اصفهان


سیگار کشیدن خوشمزه است اما خطرناک است.

خطر استفاده از 50 گرم تنباکو معادل استفاده از یک پاکت سیگار یا 4 روز هوای آلوده شهری استنشاق شده است! خطر سیگار کشیدن

سیگار کشیدن فرآیندی است که طی آن غذا به مدت طولانی پخته ، مزه دار می شود و ذخیره می شود. در این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). در سیگار کشیدن داغ ، غذا به مدت چند ساعت در معرض دود قرار می گیرد به طوری که غذای خام مانند گوشت یا ماهی در طول فرآیند به طور کامل پخته می شود. در سیگار کشیدن سرد ، غذا برای مدت طولانی ، گاهی به مدت چند روز ، برای نگهداری طولانی مدت یا عطر و طعم دود می شود. این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، سبزیجات و میوه های مختلف نیز از این طریق دود می شوند. گاهی اوقات عطرهایی به سوخت هایی که برای دود کردن غذا استفاده می شوند اضافه می شود.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان.

در چین از مخلوط برنج خام ، شکر و چای برای نوشیدن چای استفاده می شود. این مواد زیر تابه قرار می گیرند و سپس گوشت یا غذای دیگر را در تابه می گذارند و غذا را به آرامی شستشو می دهند. اگرچه غذا دودی است ، اما بوی مخلوط برنج و چای را می دهد.

در اروپا از چوب بلوط به طور سنتی برای سیگار کشیدن گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه چوب بلوط اغلب برای غذا و نوشیدنی استفاده می شود.

گردو علاوه بر بلوط و گردو ، در آمریکای شمالی نیز استفاده می شود. البته گاهی از چوب درختان میوه مانند گیلاس یا توت نیز برای سیگار کشیدن استفاده می شود.

در گذشته ساختمان خاصی در مزارع کشورهای غربی به نام خانه دود وجود داشت. در این بخش انواع مختلف گوشت دودی می شد و سپس این گوشت ها ذخیره می شدند.

امروزه در روشهای جدید و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که از تنش ، تصفیه و غلظت دود معمولی که اثرات مضر کمتری دارد به دست می آید.

خطرات بالای سیگار کشیدن.

سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و تجزیه چربی ها در محصولات را کند می کند ، اما از سوی دیگر ، تاکنون صدها ترکیب سمی در دود شناسایی شده که برای سلامتی انسان مضر است و در برخی موارد سرطان تشخیص داده شده است.

برخی از مواد موجود در دود مشابه ترکیبات سمی موجود در دود سیگار است. این ترکیبات می توانند با تحریک معده بر سلامت انسان تأثیر جدی بگذارند و خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مانند سرطان معده و روده بزرگ را افزایش دهند. جالب است بدانید که خطر استفاده از 50 گرم تنباکو برابر با یک بسته سیگار یا 4 روز هوای آلوده استنشاق است.

در شرایط کنترل نشده ، سیگار کشیدن باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی حلقوی مانند آنتراسن می شود که سمی و سرطان زا هستند و وارد محصولات سیگاری می شوند. این مشکل در محصولاتی که به طور سنتی خارج از مراقبت های بهداشتی تولید می شوند بسیار زیاد است.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین در خون ترکیب شده و رنگهای خاصی را در محصول ایجاد می کند. مونوکسید کربن میزان میکروارگانیسم های هوازی موجود در محصول نهایی را کاهش داده و اکسیداسیون چربی ها را کند می کند. از طرف دیگر ، مونوکسید کربن با تحریک میکروب های تولید کننده هیستامین ، میزان هیستامین موجود در محصولات را افزایش می دهد و می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا آلرژیک در مصرف کنندگان شود.


بیشتر بدانید: مضرات دیابت را بررسی کنید.


فرآیند دودی باعث تولید ترکیبات پراکسید در سطح محصولات گوشتی می شود که خطر ابتلا به سرطان را در محصول افزایش می دهد. گوشت و ماهی دودی نیز احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز را در محصول افزایش می دهد. این باکتری یکی از عوامل اصلی مسمومیت غذایی است و می تواند علائم شدیدی را در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کند.

علاوه بر خطرات توصیف شده در بسیاری از موارد ، گوشت خام برای سیگار کشیدن استفاده می شود. حاوی آلاینده ها و ترکیبات اساسی است که باعث فساد مواد غذایی می شود. با توجه به اینکه در فرآیند سیگار کشیدن ، طعم غذا تغییر می کند ، تشخیص اختلال اولیه غذا دشوار است. و این ویژگی زمینه سودجویی و تقلب در غذا را فراهم می کند.

در میان محصولات دودی ، سوسیس و فرآورده های گوشتی سوسیس بیشترین تهدید را برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد می کند زیرا در اقشار جامعه از آنها سوء استفاده می شود. آنچه مسلم است این است که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری (که به احتمال زیاد در بدن به نیتروزامین تبدیل می شود) بیشتر از سوسیس معمولی است. استفاده از چنین موادی خطر ابتلا به سرطان معده و روده را افزایش می دهد. سرطان معده بیشتر در اروپای شرقی و ایسلند شایع است ، جایی که چنین محصولاتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات نشان می دهد که خطر انواع بیماری ها همانند بیماری هایی است که در اثر استفاده از چربی های اشباع شده زیاد ایجاد می شود.

خطر بالای سیگار کشیدن.  متخصص تغذیه اصفهان

توصیه ها

1- اگر از استفاده از گوشت دودی یا نمک شور لذت می برید ، گهگاه و به مقدار کم از آنها استفاده کنید. زیرا این محصولات به تدریج تأثیرات منفی بر بدن می گذارند. از استفاده همزمان از آنها یا تا زمانی که ممکن است خودداری کنید.

2 – هنگام سیگار کشیدن محصولات مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و سوسیس ، مقدار زیادی نمک استفاده می شود. بنابراین ، استفاده از این محصولات برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به میگرن نیز باید از کشیدن گوشت خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی ترامین هستند ، می توانند این نوع سردرد را تشدید کنند.


دکتر رضا آتمانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا آتمانیانی می تواند با ارائه روشهای اساسی در تغذیه و میزان و سبک غذا ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای حفظ سلامتی

محصولات تراریخته و غذایی.

بررسی مضرات قندها.



دیدگاهتان را بنویسید