چند نکته رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به آسم.


اگرچه توصیه های غذایی زیادی برای افراد مبتلا به آسم وجود ندارد ، تحقیقات نشان می دهد غذاهای زیادی وجود دارد که عملکرد و ایمنی ریه را افزایش داده و علائم بیماری را کاهش می دهد. برخی از غذاها همچنین علائم آسم را بدتر می کنند یا شانس ابتلا به آن را افزایش می دهند.

آسم یک بیماری مزمن شایع است. بر اساس اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده ، حدود 25 میلیون نفر در ایالات متحده به آسم مبتلا هستند که یک پنجم آنها کودک هستند.

بر اساس مقاله ای که در Nutrition Reviews منتشر شده است ، آسم در بین آمریکایی های آفریقایی تبار و گروه های اقتصادی اجتماعی پایین تر رایج است.

مقاله ای که در حال حاضر می خوانید در مورد غذاهایی است که بیماران مبتلا به آسم باید از آنها اجتناب کنند و غذاهایی که می توانند علائم را بهبود بخشیده یا از بروز آنها جلوگیری کنند ، و همچنین عواملی که می توانند به افراد مبتلا به بیماری مزمن کمک کنند.

غذاهایی که می توانند مفید باشند.

غذاهای زیر ممکن است برای بیماران مبتلا به آسم مفید باشد.

غذاها یا مکمل های حاوی ویتامین D

شواهد نشان می دهد که کمبود ویتامین D ممکن است خطر حملات آسم را در کودکان و بزرگسالان افزایش دهد. مصرف مکمل ویتامین D می تواند خطر حملات شدید آسم را که نیاز به بستری شدن دارند ، تا حد زیادی کاهش دهد.

ویتامین D عملکرد ریه را بهبود می بخشد و عفونت هایی مانند عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش می دهد.

منابع غنی ویتامین D عبارتند از:

  • ماهی های چرب مانند ماهی آزاد ، ماهی تن و ماهی خال مخالی.
  • قارچ
  • رنگ زرد
  • کبد
  • پنیر.

میوه ها و سبزیجات تازه.

رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه و سبزیجات می تواند خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.

مقاله ای که در سال 2020 در نتیجه چندین مطالعه منتشر شد نشان می دهد که مصرف زیاد میوه و سبزیجات خطر ابتلا به آسم را در بزرگسالان و کودکان کاهش می دهد.

بررسی بیش از 80 مطالعه در سال 2017 نشان داد که بین افزایش مصرف میوه و سبزیجات و کاهش علائم خس خس سینه مانند آسم ارتباط وجود دارد.

همچنین بخوانید: با این نکات میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.

ویتامین ها

میوه ها و سبزیجات تازه منابع غنی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C ، ویتامین E و بتاکاروتن هستند که به بدن در مبارزه با ترکیبات مضر آسیب رسان به بافت های بدن کمک می کند.

علاوه بر این ، خوردن میوه و سبزیجات عملکرد ریه را بهبود می بخشد و به کنترل علائم آسم کمک می کند.

در زیر لیستی از منابع غنی ویتامین A آمده است.

  • مرکبات مانند پرتقال و انگور.
  • کیوی
  • توت فرنگی
  • طالبی
  • فلفل قرمز و سبز
  • کلم بروکلی
  • سیب زمینی آب پز
  • گوجه فرنگی

منابع غنی ویتامین E عبارتند از:

  • انواع آجیل مانند بادام ، بادام زمینی و فندق.
  • دانه های آفتابگردان
  • کلم بروکلی

بتاکاروتن

پرتقال و میوه ها و سبزیجات قرمز حاوی بتا کاروتن هستند. مثلا:

  • هویج
  • سیب زمینی شیرین
  • اسکواش
  • فلفل قرمز و زرد
  • طالبی
  • زردآلو
  • سبزیجات برگ سبز تیره مانند کاهو و اسفناج.

فلاونوئیدها و سلنیوم.

میوه ها و سبزیجات همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها و سلنیوم هستند که دارای خواص ضد التهابی هستند.

بسیاری از میوه ها حاوی فلاونوئیدها هستند. پسندیدن:

  • سیب
  • انواع توت ها
  • انگور
  • چای سیاه و سبز.

غذاهای زیر حاوی سلنیوم هستند.

  • غذای دریایی
  • گوشت
  • مرغ
  • تخم مرغ
  • محصولات لبنی
  • نان
  • غلات صبحانه

غلات کامل

غلات کامل همچنین به کاهش علائم آسم کمک می کند.

یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که خوردن غلات کامل در رژیم غذایی می تواند علائم را کاهش داده و کنترل بیماری را بهبود بخشد.

غلات کامل شامل جو دوسر کامل ، ماکارونی غلات کامل ، گندم سیاه و بلغور جو دوسر است.

همچنین بخوانید: اثرات چاقی بر بیماری انسدادی مزمن ریوی یا COPD.

مواد غذایی مفید برای آسم.

از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟

انجمن ریه آمریکا غذاها و نوشیدنی هایی را که ممکن است علائم آسم را تشدید کنند شناسایی کرده است ، از جمله:

غذاهای حاوی سولفیت

سولفیت یک ماده نگهدارنده است که معمولاً در غذاهای کنسرو شده و نوشیدنی هایی که ماندگاری طولانی دارند مانند شراب ، ترشی ، آب لیمو کارخانه ای ، آب لیمو و میوه های خشک یافت می شود.

سولفیت زیاد در رژیم آسم می تواند علائم بیماری را افزایش دهد. انجمن ریه آمریکا هشدار می دهد که غذاهای حاوی سولفیت ، به ویژه الکل ، می توانند باعث حملات آسم شوند. مطالعه ای که در سال 2018 انجام شد نشان داد که الکل سفید می تواند در افرادی که از این بیماری رنج می برند ، حساسیت ایجاد کند.

سالیسیلات ها

سالیسیلات ها ترکیباتی هستند که در انواع چای ، قهوه ، غذاهای تند یا غذاهای تند یافت می شوند. در موارد نادر ، برخی از افراد مبتلا به آسم به این ترکیبات حساسیت دارند و ممکن است پس از مصرف علائم مکرر داشته باشند.

دو مطالعه در سال 2014 نشان داد که آسپرین که حاوی سالیسیلات است در برخی افراد آسم را تشدید می کند.

فست فود

یک مطالعه در سال 2013 استفاده از فست فود را در کودکان و نوجوانان مورد بررسی قرار داد. افرادی که سه وعده یا بیشتر در هفته غذا می خورند ، بیشتر در معرض ابتلا به آسم و سایر بیماری ها هستند.

محرک های دیگری که باید از آنها اجتناب کرد.

بیماران مبتلا به آسم باید محرک هایی را که علائم آنها را تشدید می کند یا باعث حمله می شوند ، شناسایی کرده و از آنها اجتناب کنند. انجمن Ling آمریکا لیستی از توصیه ها و اطلاعات در مورد محرک های رایج را ارائه کرده است.

  • داروهایی که می توانید بدون نسخه آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی خریداری کنید.
  • حساسیت به غذاهای رایج مانند بادام زمینی و صدف.
  • دود مانند دود سیگار ، دود آتش سوزی و شومینه های چوب سوز.
  • آب و هوای نامساعد مانند هوای طوفانی ، بادی ، سرد یا مرطوب.
  • آلودگی هوا ، دود ، دود خروجی و بخارات شیمیایی.
  • بزاق خشک یا حیوانی حاوی خز یا پر.
  • نمایشگاه ذرات خاک ، قارچ ها ، دانه های قارچ و میکروب ها.

سایر نکات مفید برای غلبه بر علائم آسم

انجمن ریه آمریکا توصیه می کند که بیماران به طور فعال بیماری را مدیریت کنند. مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند به آنها در برنامه ریزی برای اجتناب از محرک ها و مصرف داروهای م effectiveثر در زمان مناسب کمک کند.

توجه و ثبت علائم به افراد کمک می کند تا بفهمند چگونه از غذا ، فعالیت ها و محیطی که باعث حمله آسم می شود اجتناب کنند.

چاقی می تواند علائم آسم را بدتر کند. خوردن غذاهای سالم و کم چرب و سرشار از میوه و سبزیجات به افراد کمک می کند وزن خود را کنترل کنند.

مقاله ای که در سال 2019 منتشر شد نشان می دهد که عفونت های ویروسی نیز می توانند علائم آسم را ایجاد کنند. اقدامات پیشگیری از ابتلا به ویروس مانند شستن دست و واکسیناسیون می تواند خطر حملات آسم را کاهش دهد.

خلاصه

اگرچه رژیم غذایی مناسبی برای کاهش یا جلوگیری از آسم وجود ندارد ، اما غذاهای زیادی وجود دارد که می تواند علائم آن را کاهش داده یا بدتر کند.

رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات ، کمبود چربی و غذاهای سرخ شده ، می تواند به کنترل علائم کمک کند.

تشخیص علل و علائم آسم و مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند به کنترل موثرتر بیماری کمک کند.

همچنین بخوانید: غذا برای سالم ماندن مادام العمر

دیدگاهتان را بنویسید