محصولات تراریخته و غذایی. دکتر رضا آتمانی


محصولات تراریخته و غذایی.

در جهان رو به رشد جمعیت امروز ، امنیت غذایی از اهمیت حیاتی برخوردار است. این در کشورهای توسعه یافته نگران کننده نیست. زیرا تقریباً همه مردم به غذای مناسب و سالم دسترسی دارند. اما در کشورهای در حال توسعه و در حال توسعه ، 70 درصد درآمد معمولاً صرف غذا می شود که نیاز همه ریزمغذی ها را برآورده نمی کند.

روند پنهان گرسنگی کودکان و مادران در کشورهای در حال توسعه وجود دارد. این پدیده زمانی رخ می دهد که غذای خورده شده به درستی تغذیه نشود. به عنوان مثال ، کمبود آهن در کودکان رشد جسمانی و توانایی یادگیری آنها را مختل می کند و در بزرگسالان توانایی آنها را برای انجام عملکردهای بدنی کاهش می دهد. غذای اصلی در چنین کشورهایی دارای کمبود مواد معدنی و ویتامین است و افزایش هزینه مواد غذایی مانند گوشت ، ماهی و سبزیجات زیاد است.

از سوی دیگر ، زمین کشاورزی برای تولید مواد غذایی مورد نیاز است. در حالی که میزان زمین های کشاورزی محدود است. در چنین شرایطی ، ظهور بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته و اصلاح شده در تغذیه یا اصلاح ژنتیکی ، روشی مفید و کارآمد برای توسعه محصولات کشاورزی است. با توجه به افزایش تقاضا برای غذا و محدودیت زمین های کشاورزی ، گونه هایی با عملکرد بالا و بازده بالا مورد نیاز است. اصلاح ژنتیکی پیشرفت جدیدی است که امکان شناسایی ، جداسازی ، تکثیر و درج ژن ها را در سایر گیاهان ممکن ساخته است. ژن ها روزانه از طریق جهش های طبیعی تغییر می کنند و گونه های جدید بیولوژیکی ایجاد می شوند. اصلاح ژنتیکی امکان انتقال ژن ها را بین گونه ها فراهم می کند.

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی قیمت مواد غذایی را کاهش می دهد و مواد غذایی را سالم تر می کند ، روشی جدید و قدرتمند برای بهبود عملکرد و عملکرد محصول ، استفاده از آفت کش ها را کاهش می دهد ، کشاورزان را سالم نگه می دارد و هزینه های کشاورزی را کاهش می دهد و در نهایت روش های انتقال ژن را اصلاح می کند. فراهمی زیستی آنها در غذا

یکی دیگر از مزایای این علم افزایش میزان ویتامین ها و مواد معدنی و کاهش ترکیبات حساسیت زای طبیعی در رژیم غذایی است. در کشورهای در حال توسعه ، بهبود دسترسی به ویتامین ها و مواد مغذی در غذاهای حیاتی از طریق بیوتکنولوژی و غنی سازی یکی از راه های کاهش سوء تغذیه است.

سه استراتژی اصلی در این زمینه وجود دارد:

1- کاهش میزان ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در غذا که مانع از تأمین و جذب مواد مغذی و ویتامین ها می شود.

2- افزایش میزان مواد مغذی و ترکیباتی که باعث فراهمی زیستی و جذب مواد معدنی و ویتامین ها می شوند.

3- افزایش میزان مواد معدنی و ویتامین ها

کمبود ترکیبات آنتی اکسیدانی: ترکیبات تغذیه ای مانند استراتژی های کاهش اسید فیتیک که به فلزات موجود در دانه ها متصل شده و مانع جذب آنها می شود. فیتین شکل اصلی ذخیره فسفر در اکثر دانه ها و دانه ها است و یک ترکیب مهم برای جوانه زنی و رشد دانه است. بنابراین ، حذف این ترکیب از دانه ها امکان پذیر نیست. بنابراین ، از طریق اصلاح ژنتیکی ، دانشمندان مقدار فسفر موجود در دانه ها را افزایش داده و اسید فیتیک را کاهش دادند ، بنابراین اسید فیتیک را کاهش داده و در نتیجه میزان مواد معدنی را بدون آسیب رساندن به فیزیولوژی گیاه افزایش دادند.

ترکیباتی را که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد ، اضافه کنید:

اسیدهای آمینه مانند سیستئین جذب آهن و روی را افزایش می دهند. با این حال ، مصرف غلات اساسی آنها کمتر از گروه گوشت است و افزایش کمی در میزان جذب این مواد معدنی را بهبود می بخشد. از آنجا که این ترکیبات اجزای مهم گیاهان هستند ، افزایش جزئی مقدار آنها بر فیزیولوژی چنین گیاهانی تأثیر نمی گذارد. دستکاری ژنتیکی علاوه بر افزایش میزان آمینو اسیدها و پروتئین ها ، می تواند جذب مواد معدنی مانند آهن و روی را نیز افزایش دهد. در این راستا ، تحقیقات زیادی در مورد این محصول برای افزایش ریز مغذی های برنج انجام شده است که نیروی غالب اکثر مردم کشورهای در حال توسعه است.

یکی از آنها افزودن آهن در برنج است. فریتین پروتئینی است که آهن را در گیاهان ، حیوانات و باکتری ها ذخیره می کند. ژن فریتین در گیاهانی مانند سویا ، عدس و ذرت سنتز و اثبات شده است. فریتین در درمان کم خونی مثر است. از طرف دیگر ، جذب فریتین گیاهی 50 برابر فریتین حیوانی است. اما آهن سویا بسیار زیستی موجود است و به خوبی جذب می شود. به همین دلیل دانشمندان توالی ژن پروتئین سویا را به برنج وارد کردند. بنابراین ، برنج تولید شد که جذب آهن بالایی داشت. آنها همچنین ویتامین A را از طریق انتقال ژن ها از گونه های برنج تولید کردند ، زیرا آندوسپرم برنج معمولاً کمبود این ویتامین را دارد. بنابراین ، برنج تهیه شد که هم جذب آهن و هم ویتامین A بالایی دارد.

جمعیت فقیر

برای مردم فقیر ، غذای اصلی اولین انتخاب غذایی است و 40 تا 55 درصد آهن را تأمین می کند. اگر یک سرگرد 50 درصد از آهن خود را تامین کند (به عنوان مثال برنج در بنگلادش) ، دو برابر شدن مقدار آهن در برنج باعث افزایش 50 درصدی آهن آنها می شود و برنج غنی شده از نظر بیولوژیکی میزان آهن را تا 50 درصد کاهش می دهد.

3 کمی کم خونی در زنان رخ می دهد. نشان داده شده است که اثر مکمل آهن در کاهش کم خونی 3 برابر برنج اصلاح شده ژنتیکی است ، اما ارزش آن 100 برابر برنج اصلاح شده ژنتیکی است. بنابراین ، تولید محصولات تراریخته و تغذیه مقرون به صرفه است و اثرات مفید طولانی مدت دارد.

مواد فعال غیر مغذی:

ترکیبات زیادی در گیاهان وجود دارد که نقش تغذیه ای خاصی ندارند اما اثرات مفیدی برای سلامتی دارند. مانند فیتواسترول ها که کلسترول خون را کاهش می دهند. به همین دلیل ، میزان روغن موجود در دانه ها از طریق اصلاح ژنتیکی افزایش یافته است.

سایر مزایای بیوتکنولوژی:

با فناوری بیوتکنولوژی ، می توان محصولاتی از غلات ، میوه ها و سبزیجات تولید کرد که ماندگاری بیشتری نسبت به سایر محصولات اصلاح نشده دارند. همچنین می تواند برای بهبود طعم ، بافت و طعم برخی از محصولات استفاده شود.

از دیگر مزایای بیوتکنولوژی می توان به کاهش ترکیبات حساسیت زا و آنتی اکسیدان اشاره کرد. اصلی ترین آلرژن های غذایی پروتئین ها هستند و راه کاهش آلرژن ها جلوگیری از بیوسنتز این پروتئین ها است. راه دیگر برای تغییر ساختار پروتئین ، ایجاد پاسخ منفی ایمنی است. این ماده برای کاهش حساسیت به بادام زمینی ، برنج و گوجه فرنگی ساخته شده است. ترکیبات سمی موجود در سیب زمینی مانند سولانین نیز با افزودن بی مهرگان مخمر به سیب زمینی کاهش یافته است. نمونه هایی از محصولات ساخته شده با این فناوری عبارتند از روغن کانولا و روغن پنبه دانه با اسید استئاریک بالا ، روغن سویا با اسید اولئیک بالا ، تولید برنج غنی از پروتئین و روغن سویا با امگا 3.

محصولات تراریخته و غذایی.  متخصص تغذیه اصفهان

نتیجه:

با استفاده از فناوری انتقال و اصلاح ژن ، می توان محصولات غذایی ویژه ، غنی شده و پربازده را توسعه داد که در حل مشکلات تغذیه ای جهان امروز بسیار ارزشمند است. در کشور ما کمبود قابل توجهی از چنین محصولاتی وجود دارد و تحقیقات در این زمینه راه حل بسیاری از مشکلات غذایی کشور است.

لازم به ذکر است که هنوز برخی از افراد در جهان نگران جهش های ژنتیکی این محصولات هستند و معتقدند علاوه بر همه اثرات مثبت ، تغییرات و آثار منفی در محصولات منعکس کننده آثار آنها بوده است. انجام دادن بعد ها.


دکتر رضا آتمانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا آتمانیانی می تواند با ارائه روشهای اساسی در تغذیه و میزان و سبک غذا ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و تغذیه در اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

منابع تغذیه ای آنتی اکسیدان ها.

رابطه بین تغذیه و خلق و خو.

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای حفظ سلامتی



دیدگاهتان را بنویسید