افزایش وزن برای زنان باردار


تغذیه مناسب یکی از ارکان یک زندگی سالم است و در دوره های خاصی از زندگی اهمیت بیشتری دارد. بارداری یکی از حساس ترین و مهم ترین دوران زندگی زنان است. زیرا غذای مورد استفاده نیاز مادر و جنین را همزمان برآورده می کند. افزایش وزن مناسب در دوران بارداری و حفظ آن در محدوده مناسب ، مساله مهمی است که زنان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. کنترل و نظارت بر افزایش وزن در دوران بارداری و تلاش برای حفظ آن در وضعیت مناسب می تواند نقش مهمی در سلامت جنین داشته باشد. سلامت مادر و جنین شامل عوامل مختلفی است که یکی از آنها تغذیه مناسب در این دوران است. اگر تغذیه مادر باردار در دوران بارداری مناسب باشد ، تمایل مطلوبی برای افزایش وزن وجود خواهد داشت. وزن ناکافی ارتباط مستقیمی با رشد جنین و زایمان زودرس دارد. نقایص لوله عصبی در کودکان مادران چاق شایع تر است. مادران باردار باید در هر شرایط تغذیه ای (کم وزن ، طبیعی ، اضافه وزن یا چاق) وزن خود را کاهش دهند. در همین حال ، افزایش وزن مادر در دوران بارداری یکی از شاخص های صحیح کنترل وضعیت تغذیه است. طبق مطالعات انجام شده ، افزایش وزن پیشنهادی در دهه های اخیر تغییر قابل توجهی کرده است. اما پس از مطالعه گسترده امروز ، مشخص شد که افزایش وزن در دوران بارداری ممکن است برای همه گروه های زنان یکسان نباشد ، بنابراین موسسه پزشکی آمریکا (IOM یا موسسه پزشکی) برای افزایش وزن به زنان توصیه کرد. شاخص توده (BMI). کمتر از 18-12.5 ، 11-16.5 ، 11.5-7 و 7 کیلوگرم باید به ترتیب برای زنان لاغر ، طبیعی ، دارای اضافه وزن و چاق انجام شود.

جدول افزایش وزن بارداری Singleton برای زنان باردار بالای 19 سال بر اساس شاخص توده بدنی قبل از تولد.

BMI کیلوگرم قبل از بارداری2 (وضعیت تغذیه)

محدودیت افزایش وزن (کیلوگرم)

افزایش وزن از شروع 13 حمله (کیلوگرم در هفته)

<18.5 (وزن سبک) 12.5-18. 0.5
18.5-24.9 (عمومی) 11.5-16. 0.4
25-29.9 (اضافه وزن) 7-11.5. 0.3

30≤ (چاقی)

7-9. 0.2

الگوی وزن مهم است. افزایش وزن باید تدریجی باشد. متوسط ​​افزایش وزن در سه ماهه دوم و سوم در مادران کم وزن 0.5 کیلوگرم در هفته ، در مادران با وزن طبیعی 0.4 کیلوگرم در هفته ، در مادران دارای اضافه وزن حدود 0.3 کیلوگرم در هفته و در مادران چاق 0.2 کیلوگرم در هفته است.

دیدگاهتان را بنویسید